dimecres, 21 d’abril del 2010

COM PUC VOTAR ??????


El dia 25 d’abril tots els veïns i veïnes empadronats a Alguaire i majors de 16 anys estan cridats a les urnes per contestar aquesta pregunta:‘ESTÀ D’ACORD QUE LA NACIÓ CATALANA ESDEVINGUI UN ESTAT DE DRET INDEPENDENT, DEMOCRÀTIC I SOCIAL, DINS LA UNIÓ EUROPEA DELS POBLES?’
1. QUI POT VOTAR?
Poden votar tots veïns d'Alguaire que el dia 25 d’abril tinguin 16 anys, amb independència del seu origen o nacionalitat.
2. COM ES VOTARÀ?
Mitjançant vot secret dipositat en una urna. Les opcions seran SÍ – NO – BLANC. Hi haurà totes les garanties per tal que ningú no sàpiga quina opció has triat.
3. ON ES POT VOTAR?
Pots votar anticipadament a través de les paradetes instal.lades aquests dies, o anar al col·legi electoral, que hi haurà obert el diumenge 25 d’abril de 9 del matí a 8 del vespre a la Cambra Agrària.
4. CAL ENSENYAR ALGUN DOCUMENT, PER VOTAR?
Sí, caldrà mostrar a la mesa electoral l’original d’algun dels següents documents, que acrediti la teva identitat i que resideixes a Alguaire:
· Document Nacional d’Identitat
· Passaport
· Targeta de residència (NIE)
· Certificat d’inscripció al registre comunitari (NIE)
Si l’adreça que consta en algun d’aquests documents és d'Alguaire podràs votar sense res més.
5. I SI CAP DELS DOCUMENTS QUE IDENTIFIQUEN EL VOTANT NO ACREDITA EL MEU DOMICILI A ALGUAIRE?
Si en el DNI, passaport o targeta de residència o de comunitari, hi consta una adreça en un municipi que no és ALGUAIRE, hauràs de poder acreditar la teva residència. Hauràs d’exhibir a la mesa electoral el certificat o el volant d’empadronament o de convivència, que expedeix l’Ajuntament. (Telf. 973 75 60 06)
6. QUEDA REGISTRAT ENLLOC, EL NOM O NÚMERO DE DOCUMENT DE LA PERSONA QUE VOTA?
En votar, per garantir que el referèndum es fa amb totes les garanties, els membres de la mesa electoral han d’escriure el número d’identificació dels votants en un ordinador. Mai no recolliran, per tant, dades com el nom, els cognom ni adreça.Tan bon punt hagi acabat el recompte de vots, el mateix dia 25 a la nit, es procedirà a suprimir públicament el fitxer on s’hauran emmagatzemat tots els números d’identificació.
7. ELS VEÏNS D'ALGUAIRE EN SITUACIÓ IRREGULAR PODEN TENIR ALGUN PROBLEMA PER VOTAR MENTRE L’ESTAT ESPANYOL ELS TRAMITA ELS PAPERS?
No. L’Estat no pot saber qui ha votat perquè les dades no quedaran enregistrades enlloc. L’única dada que es recull (el número del document d’identificació dels votants) serà destruïda la nit del mateix dia 25.
8. ÉS POSSIBLE VOTAR AMB TOTAL GARANTIA QUE NINGÚ NO HO SÀPIGA? SENSE RISC DE SER GRAVAT PER ALGUN MITJÀ DE COMUNICACIÓ O DE SER VIST PER ALGUN CONEGUT?
Sí.Es pot votar anticipadament, en secret i amb les mateixes plenes garanties que si ho fessis per correu. Truca al 620302616 o envia un correu electrònic a alguairedecideix@gmail.com. Un apoderat d'Alguaire Decideix recollirà el teu vot confidencialment.
9. PER QUÈ ANAR A VOTAR, SI NO ÉS VINCULANT?
La majoria de referèndums celebrats a l’Estat espanyol durant les darreres dècades han estat de caràcter consultiu (no vinculant). En aquest cas, l’objectiu d’aquest referèndum és saber què pensa la societat alguairenca sobre la independència de la nació catalana, és a dir que quant més alta sigui la participació, més fidel a la realitat serà al resultat.
10. SERVEIX D’ALGUNA COSA HAVER VOTAT?
Sí.Com a ciutadà i veí, si votes estàs expressant la teva voluntat, estàs participant en la vida de la teva comunitat, i col·labores a definir el projecte social i de país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada